Пиян посетител на нощен клуб се заби с автомобила си във фасадата на зала за събития, като едва не уби охранител, който се опитал да го свали от колата му. Екшънът се разиграл тази сутрин в Пловдив, свидетел на ситуацията изпрати клип от мястото на произшествието.

Мъжът, който е на възраст около 50 години, пристигнал в клуба със жена си. След  като изпил голямо количество алкохол обаче, клиентът започнал да се държи неадекватно, съобщава Trafficnews. Започнал да досажда на непознато момиче на бара, като дори си позволил да я опипа.

Ситуацията била на път да излезе от контрол, защото приятелят на момичето, ядосан, скочил да се разправя с него. Жената на почерпения мъж отишла при охраната и ги помолила да го изведат навън, за да не се стига до бой в заведението.

Двама служители съпроводили пияния мъж до изхода и двамата със съпругата му си тръгнали.

В следващия момент обаче клиентът решил, че няма проблем да си тръгне с автомобила си " Фолксваген Пасат", който бил оставен на паркинга. Качил се в колата, натиснал газта и минал с голяма скорост през целия паркинг, като точно пред входа на нощния клуб, от който бил изгонен, демонстративно набил спирачки.

Охранителят, който бил пред входа на заведението, отворил вратата на фолксвагена, за да извади пияния мъж навън, но той включил на задна и започнал да го влачи с вратата.

Охранителят паднал на земята, претърколил се няколко пъти. За късмет, колата спряла във витрината на залата, която се намира в съседство, като счупила панорамен прозорец. Късото разстояние спасило живота на охранителя, който рискувал да попадне под гумите на фолксвагена.

Намесили се и други мъже от охраната, които извадили пияния водач, за да не пострада още някой, и повикали полиция. Взета му е проба за алкохол, която се оказала положителна. Дрегерът отчел над 1.2 промила.

По непотвърдена информация, пробата за наркотици също се оказала положителна.

Хулиганът е задържан за 24 часа в ареста на полицията, а случаят е докладван на Районна прокуратура. Предстои да му бъдат повдигнати няколко обвинения.

Според  очевидци, бързата реакция на охраната е предотвратила по-тежко произшествие. „Ако този човек, който едва си стоеше на краката, бе тръгнал с фолксвагена из града, не се знае дали нямаше да убие някой. Той не беше на себе си, а в същото време беше изключително агресивен”, разказа момиче, което си тръгвало по същото време от заведението.

От Районна прокуратура съобщиха, че е образувано бързо производство срещу мъжа. Разпитани са свидетели, предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук