Софийският градски съд потвърди паричната гаранция от 2000 лв. на 18-годишната Диана Мандакова, обвинена, че е помела 5 коли в София.

На първа инстанция момичето беше пуснато на свобода срещу паричната гаранция. От обвинението казаха, че ще настояват за мярка за неотклонение „задържане под стража”. Но съдът не е уважил това искане.

Жестоко меле с пияна и дрогирана 18-годишна шофьорка в София ВИДЕО

Пред съда Диана каза следното: „Искрено съжалявам за всичко, което стана. Няма да се укривам. Аз отидох да се извиня на хората. Няма да се повтори това нещо, обеца на ухото ми е. Искам да отида на училище, имам матури”, каза тя. И добави: „Пред мен изскочи автомобил, направи обратен завой. Аз счупих рязко волана на колата и не успях да я овладея”.

В съда, за да подкрепят дъщеря си, дойдоха родителите ѝ. При катастрофата Диана е карала колата на майка си. „Само казвам, че съжалявам и нищо друго”, посочи Нина Мандакова, цитирана от Нова телевизия.

След катастрофата дрегерът отчете 1.53 промила алкохол, а тест за наркотици наличие на кокаин в организма на момичето. „Експертизата е показала наличие на алкохол в кръвта 1.9”, уточни наблюдаващият прокурор Любомира Апостолова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук