Украински гражданин претараши жилището на бургаско семейство и задигна 4000 лева, 4500 евро, златни накити, 4 броя мъжки часовници, две бутилки колекционерско уиски и други вещи. "Ударът" е бил на 14 юни, когато 46-годишният мъж се промъкнал в апартамент в блок в бургаския жк. "Изгрев", информира flagman.bg.

Само за няколко часа украинецът е издирен и заловен. Казва се Юри Ш. и живеел във Варна. В Бургас пристигнал с цел обири. По време на претърсването на имота му във Варна ченгетата намерили пистолет с два пълнителя към него, както и 46 броя патрони, представляващи боеприпаси. Арсеналът бил без разрешително.

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на кражбата. По време на разследването е установено, че Юри се е промъкнал в жилището чрез техническо средство, с което разбил ключалката на входната врата. След обира изчезнал с лек автомобил в неизвестна посока. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 1 до 10 години.

За противозаконното държане на оръжие и боеприпаси към него украинецът може да отнесе присъда от 2 до 8 години.

Районен съд-Бургас е насрочил заседанието си за 17.06.2024 година от 14.30 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!