На 25.01.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Б. Г. за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11, пр. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 24.01.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК и се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Б. Г. към наказателна отговорност.

Обвинението спрямо него е за това, че на 24.01.2023 г. около 21:45 ч. в гр. София, ж.к. „Люлин 4“, пред павилион за алкохол и цигари, Б. Г. направил опит умишлено да умъртви Н. К. чрез нанасяне на удари с нож в областта на главата и гърба. Деянието е извършено по хулигански подбуди, изразяващи се в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм.

Обвиняемият извършил деянието на публично място, пред множество хора, без насилието да е било провокирано по какъвто и да е начин от пострадалия. Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук