В средата на седмицата при зрелищни арести беше задържан началникът на Трето РУ в Пловдив – Самуил Хаджиев, и още шестима полицейски служители. Акцията е на Окръжна прокуратура – Пловдив и „Вътрешна сигурност”, припомня Нова телевизия.


Задържаните са известни като „ударната бригада на пловдивската полиция”.

Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Част от задържаните попаднаха и в разследване на Нова телевизия. Последваха и обвинения. Кои са задържаните?

Наричат ги „ударната бригада на пловдивската полиция”  или „Главна дирекция Трето РУ”. Работят ударно на територията на всички районни в Пловдив, както и извън границите на града и областта.

Използват частните си коли и дори и униформените им служители не носят полицейска униформа, когато са изпратени да изпълняват поръчки. Използват пагона, за да нарушават закона. Като в случая със склад за съхранение на технически коноп в село Болярци - област Пловдив.

В склада, който е собственост на частна фирма, са извършени няколко кражби на марихуана. Затова и жената, която отговаря за него, заедно със сина й, често го наблюдава през нощта.

Като в нощта на 5-ти срещу 6-ти април. Жената подава сигнал до тел. 112. Сигналът е приет, но по него не е работено. По-късно става ясно защо. Същата вечер и екипът на медията получава сигнал, че в склад за съхранение марихуана, отглеждана за медицински цели  в село  Болярци, е извършен  опит за  кражба.

Журналистите подават сигнал до „Вътрешна сигурност” и прокуратурата.  След проверка на медията става ясно, че автомобилът, на който жената диктува регистрационния номер, е собственост на Самуил Хаджиев-началникът на Трето Ру в Пловдив.

Шофира го без притеснения до деня на ареста му.

Групата се приготвили да изнасят около 500 кг марихуана, гледана законно за медицински цели, по данни на прокуратурата. Стойността на количеството е милиони левове.

Преди това полицаите тествали качеството на конопа не в специализирана лаборатория, а през известни пловдивски дилъри, които са потвърдили, че могат да продадат стоката.

Каква е хронологията на случилото се? Според източници на медията по-рано през деня на 5-ти април секретен пост от цивилни полицаи наблюдава и обикаля района около склада.

Докладват на Хаджиев дали има движение и дали влизат и излизат автомобили. Надвечер с личния автомобил на началника на Трето РУ, в извънработно време,  до склада  идват самият Самуил Хаджиев и лично директорът на пловдивската полиция –Йордан Рогачев.

По информация на Нова тв Хаджиев носи шапка и маска, за да не бъде разпознат от камерите. Решено е да се действа, но на секретния пост е обяснено, че всичко е наред и собственикът на склада има всички надлежни разрешителни.

Тази версия обаче е само за секретния пост. Разпоредено е на полицаите да се прибират и да не се занимават повече с този склад, защото всичко е законно.

Рогачев и Хаджиев се връщат в Пловдив.

Около полунощ началникът на Трето РУ отново идва в селото с един от най-доверените си хора, който е острие на наказателния отряд –служителят от отдел „Криминална полиция” –Атанас Качаков.

Връщат се, за да извършат кражбата, която е осуетена. И трети полицейски служител е част от ударната бригада. Доскоро Хаджиев разполага и със скъп джип, пригоден за лов. Няколко дни преди ареста му обаче, той го продава за над 30 хиляди лева. 

Потърпевшите от склада за марихуана са твърдо решени да си търсят правата. И нещата не остават така.

Окръжна прокуратура - Пловдив и „Вътрешна сигурност”, прокуратурата повдигна обвинения на Самуил Хаджиев и Атанас Качаков затова, че в съучастие като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение за медицински цели. Според прокуратурата обвиняемите са се възползвали от служебното си положение.

Случаят в Болярци не е единствен. В друго разследване медията разкрива мащаба на проституцията в страната ни.

80 процента от обявите на проститутки в известен сайт са на територията на Трето РУ. Повече по случая и разследванията вижте във видеото: