Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем Стоил Т., на 40 г., за това, че на 16.03.2022 г. в пловдивското село Неделево, умишлено нанесъл средна телесна повреда на Антон Т., на 64 години.

Жертвата е негов баща, вследствие на побоя синът е  причинил смърт по непредпазливост, която е настъпила на 18.03.2022 г. в болница в гр. Пловдив. 

Както БЛИЦ съобщи, на 16 март между бащата и сина възникнал битов конфликт в къщата, където живеели. Синът нанесъл на баща си удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото и го оставил в безпомощно състояние. Непосредствено след инцидента съседи извикали линейка, която откарала пострадалия в болница Пловдив. Антон Т. по-късно е починал.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор. Предстои утре да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоил Т.

Разследването по случая продължава, като и към настоящия момент се извършват множество действия по разследването – огледи и разпит на свидетели. 

БЛИЦ вече писа, че местните хора разказаха, че и синът, и бащата, били пияници. За разлика от Антон обаче, който бил кротък и  не създавал проблеми, синът Стоил бил много агресивен, постоянно  пиели  го биели в селото. Имал богато криминално досие, не работел, по цял ден мързелувал. Във фаталния ден жертвата и убиеца също били пияни.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ