Преследват се чисто лични и користни интереси. Начинът е ,че с години се бавят различни преписки с различни цели. При претърсването на кабинета й бяха намерени стотици преписки, които не трябва да стоят там. Тоест преписката се бави, твърди се, че е изгубена и срещу това нещо се искат пари", това заяви ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев за арестуваната кметица на "Младост" Десислава Иванчева.
Той разкри как кметицата е насочвала свои клиенти само към една единствена фирма, без те да имат думата, ако искат да строят с друга фирма.

Припомняме, че преди минути Гешев обяви, че сигналът за корупция е подаден от строителен предприемач, който дълго време е живял в чужбина.

Този човек е трябва да започне действия и за да си изкара документи започва едно чакане около една година за нещо, което се върши една седмица. Той пуска жалби по всякакви институции. Но след това чрез посредници се свързват с него хора на кметицата, които му казват, че тя е много ядосана, заради жалбите, които е подавал и той ще има проблеми. От същите посредници става ясно, че на него му е заявено, че ще строи на 20 евро на квадратен метър на строежа, което прави 250 000 евро.

Тази сума трябвал да бъде разделена на 3 вноски на по около 70 000 евро, като документите, които се чакали една година щели да бъдат "оправени". Човекът осигурява първата част от сумата, защото иска да помогне на държавата, въпреки че хора от тази държава му пречат съзнателно.

Ние 20 дни чакаме получаването на сумата. За това казах, че е правен гигантски труд по тази акция, защото срещите се променяха всеки ден. Дали защото посредникът е бил ангажиран, дали защото кметицата не е била на линия поради бурен нощен живот.

Накрая срещата се случи между посредник, бивш кмет на "Младост" и предприемачът и то в центъра на София. Изнудваното лице предаде сумата на посредника в едно кафе в близост до улица "Гурко". Посредникът се свърза с кметицата, видяха се в гадинката на "Кристал", пиха кафе два часа, той взе 14 000 евро от тези 70 000 евро, въпреки че твърдял пред изнудваното лице, че всички пари са за кметицата. Съзнателно не ги задържахме там, за да не кажете, че жената е невинна, оставихме я да си вземе парите, по-точно ги е взела заместничката им. Ние първо задържахме така наречения посредник и веднага след това задържаме колата на кметицата, защото не знаем какво ще стане с тези пари. Не сме й казвали от къде да кара, за да я хванем точно пред министерството.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ЗАЩО ИВАНЧЕВА Е БИЛА ОКОВАНА В БЕЛЕЗНИЦИ ПРИ АРЕСТА И КЪДЕ ТОЧНО СА БИЛИ ПАРИТЕ ОТ ПОДКУПА!