Задържаният за жестокото убийство на младо момиче в испанския град Алкала де Енарес е отказал да говори в полицията. Както БЛИЦ съобщи, части от тялото на 22-годишната Даря бяха открити в камерата на хладилник в испанския град Алкала де Енарес.

Момичето е от руски произход и като малко е било осиновено от испанско семейство, съобщава El País.

Ревнив испански сервитьор уби и замрази младата си руска любовница (СНИМКА) 

За изчезването й сигнал в полицията подала майка й. В края на декември жената позвънила, за да съобщи, че не знае нищо за дъщеря си от септември 2017 г.Останките на момичето са открити на 7 февруари в апартамента й, в който живеело заедно с приятеля си Мануел Морено. Ден след това е задържан и 42-годишният мъж. Морено, който работи в един от местните барове, няма криминално досие. Той имал 2-годишна връзка с жертвата и дори си направил татуировка с името й.По данни на полицията, мъжът, който бил изключително ревнив. Не е изключено да е убил момичето при скандал, след което е решил да разчлени тялото й и да скрие частите в камерата на хладилника. Най-вероятно престъплението е извършено в края на 2017 година.


 
На 10 февруари е направена аутопсия за установяване на самоличността на загиналата и изясняване на обстоятелствата около смъртта й. Резултатите все още са неизвестни. Според запознати обаче фактът, че части от тялото на момичето са престояли повече от година в хладилната камера, затруднява изключително много провеждането на нужните експертизи.


 
Колеги на Морено са шокирани от случилото се. Те го определят като много доброжелателен човек, който не е способен да извърши хладнокръвно убийство.
 


Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ