Убитата 11-годишна Никол бе погребана вчера. Десетки съученици, приятели и много почернени близки я изпратиха в последния й път. Връстниците й плачеха неутешимо, родителите й са буквално съкрушени. Учителите и учениците на училището, в което учеше Никол – ОУ „П.Р. Славейков“, отрупаха с венци и цветя белия ковчег, с който погребват момиченцето.

Явно нейните близки обаче са решили поне да се опитат да запазят спомена за нея, като са оставили фейсбук страницата ѝ. В момента в профила на момичето излиза съобщение, че страницата е възпоменателна. Не е ясно обаче дали някой ще поддържа профила. Вариантите, които социалната мрежа предлага, са 2 - или да се изтрие профила, или определен човек да се грижи за него - т.н. наследствен контакт. Не се знае обаче дали Никол е посочила такъв, още повече, че според правилата тя е трябвало да е на 18 или повече години, за да избере наследствен контакт.


Припомняме, че именно благодарение на Фейсбук чатовете между момичето и Иван, разследващите са разбрали какво е правила тя в последните си часове. Макар че все още съществуват доста неизвестни и се появяват версии, че всъщност не Иван, а трети човек е отговорен за зверството.  

Сред множеството виртуални познати и приятели на Никол обаче се прокрадва друга версия, по която полицията още не работи, а именно - че при убийството е имало трети човек. Източникът на тази информация е приятелка на Никол, която казва, че е била заедно с нея, Иван и още едно момче в "Меден рудник". После въпросната приятелка си е тръгнала и е оставила Никол с Иван и другото момче. После се е случило ужасяващото убийство.

Момичето обаче сякаш е предизвикало съдбата. В коментарите на профила ѝ се появи съобщение, в което се твърди, че тя е споделила призив "Някой да ме убие", а под него има коментар "Вече го направиха"./БЛИЦ