„Това е дълго наблюдаван човек. Знае се маршрутът му и какви обороти носи. Нападнат е посред бял ден. Колкото и невероятно да звучи, паркингите покрай големите супермаркети са безлюдни“, обясни пред bTV психиатърът Веселин Герев по случая с нападнатия и обран мъж пред голям хипермаркет в София.

Според него извършителите на такива престъпления не се страхуват от органите на реда.

„Сумата е малка. Вероятно хората са със зависимости, може да имат бързи кредити и целят тяхното погасяване. Шофьорът е напръскан само със спрей, не е стреляно по него и не е заплашван с оръжие. Тежките криминални престъпници винаги са въоръжени“, уточни специалистът.

Той добави, че нападателите са използвали автомобил с украински номера, тъй като е по-малка вероятността да бъде спрян за проверка. Д-р Герев сподели наблюдения, че крадците са станали по-просветени в защитните си твърдения.

„Те не са прости крадци. Всичко  е на научни основи. Те казват – „ние не сме крадци, а клептомани“. Това е болест. Имал съм случаи, в които се опитват да ме преметнат, като ми казват, че като видят портмоне с пари им става лошо и докато не го приберат, могат да припаднат“, обясни психиатърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук