Автокрадецът Павлин Петров-Пери, който снощи бе задържан в краден джип в столицата, е ползвал за свой съучастник приятелката си Галена Миладинова. Това съобщиха на пресконференция директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и районният прокурор на София Радослав Димов.

По думите на комисар Хаджиев, криминалистите са засекли Пери на кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков" около 19 часа. Автокрадецът, който е с дебело криминално досие, се опитал да избяга с опасна маневра. Последвало преследване.

"Заловихме го след кратко преследване, след като той се заби челно в патрулка", допълни шефът на СДВР, цитиран от dir.bg.

Според криминалистите, от края на януари досега столичните Бони и Клайд са откраднали три автомобила от висок клас. Пери крадял колите, а приятелката му го превозвала до мястото, където били паркирани те. След кражбите автомобилите били карани по тесни улички в гараж и след това се решавало дали да пренабият номерата на рамите им и да ги пласират в страната.

Джипът, който Пери откраднал снощи, е "Нисан" само на 3000 километра, уточни началникът на отдел "Криминална полиция" в СДВР комисар Ангел Бадънков. Той обясни, че при такива нови коли цената, която крадците биха поискали със сигурност не би била под 20 000 лева.

Павлин Петров и Галена Миладинова са задържани за 72 часа. До момента са им повдигнати обвинения за вещно укривателство, но работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ