Малайзийските власти съобщиха, че 18-годишната холандска манекенка Ивана Смит е убита, а не е загинала при нещастен случай, както се смяташе по-рано, информира "Мирър".
В края на ноември 2019 г. са били прегледани отново обстоятелствата около смъртта на манекенката и полицията е възобновила разследването. Според думите на представителя на органите на реда в Куала Лумпур Хузир Мохамед, поради важността на разследването е сформирана отделна работна група.Голото тяло на моделката бе открито на 7 декември 2017 г. в близост до сграда в Куала Лумпур, столицата на страната, където живеели американският биткойн милионер Алекс Джонсън и съпругата му Луна. Смит паднала от балкона им на 20-ия етаж, прелетяла 60 метра и се ударила в покрив на височината на шестия етаж. В кръвта й са били открити следи от алкохол и наркотици.На 6 декември двойката се срещнала със Смит в нощен клуб и я завели у дома, където правили групов секс. Около седем сутринта моделката изпратила селфи на възлюбения си, на което тя позирала с Луна Джонсън. След два часа и половина момичето било мъртво.


На снимката: Американският биткойн милионер Алекс Джонсън и съпругата му Луна

Полицията е арестувала Алекс и Луна Джонсън след откриването на трупа. И двамата твърдяли, че не са употребявали наркотици през тази нощ и не са давали на Смит. Те заявили, че моделката паднала, докато двамата спяли. Малайзийските власти заподозряли съпрузите в употреба на наркотици, но не успели да го докажат.Две седмици по-късно Алекс и Луна Джонсън били освободени без обвинение. Двойката избягала в Сингапур, а след това в Съединените щати.Тогава смъртта на Смит била смятана за нещастен случай. Роднини на починалата наели бившия британски полицай Марк Уилямс-Томас за независимо разследване. Скоро той заявил, че момичето е убито. Втора аутопсия, извършена в Холандия, разкрила, че синините по ръцете и главата й са се появили преди падането.

Превод и редакция: БЛИЦ