„Наглост и арогантност са основните причини за тези катастрофи. Какво е характерното – скъп автомобил, наркотик, обикновено кокаин, и безцеремонно поведение на пътя. Имаме вече няколко такива инцидента. Наркотикът все повече набира скорост.

Това е картината в наркоупотребата и наркоразпространението. Големият проблем е тук. Изпуснахме да контролираме този процес. Кокаинът е скъп - това е престиж".

Това заяви в „Тази сутрин“ Румен Миланов, бивш началник на НСО и член на браншовата асоциация "Пътна безопасност", по повод фаталната катастрофа с над 200 км/час на Околовръстния път на София. При нея загина френски гражданин.

„Проблемът има име, фамилия и адрес. Служителите на МВР трябва да търсят този 1% най-тежки нарушители в домовете им. При скорост 200 км/час има една дума – смърт. Разчитането на рефлекси при висока скорост – това е по филмите“, подчерта Миланов.

Полицията трябва да действа изключително системно срещу тези нарушители. Има много почтени хора на пътя и тях трябва да уважаваме, добави той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук