Непосредствено след фаталния сблъсък на Околовръстното шосе в неделя рано сутринта обвиняемият Димитър Любенов звъни на един от най-близките си. Вика на мястото на инцидента.

„Единствено ми каза че съжалява…, че най-големият му съдник е Господ и ме помоли човекът да се грижа за майка му и за детето му. Аз съм човекът, който ежедневно беше до него през всичките тези години“, каза пред bTV приятелят на обвиняемия за тежкия инцидент.

Двамата освен близки приятели от над 15 години са и партньори – имат бизнес за изграждане на канализационни системи. Освен това 29-годишният обвиняем има и собствена фирма.

По думите му Любенов не е употребявал алкохол и наркотици, даже е бил „върл противник“.

Експертиза обаче показва друго – по време на фаталния инцидент Димитър Любенов е шофирал мощната си спортна кола дрогиран и пиян. В кръвта му са открити 1,73 промила алкохол, както и употреба на кокаин.

Кръвната проба на Димитър Любенов показва употреба на алкохол и кокаин

Прокуратурата ще реши дали да измени обвинението на Любенов на по-тежко. Все още не е ясно с каква скорост се е движил.

Катастрофата стана около 4 ч сутринта в неделя на Околовръстното шосе в София. 64-годишен френски гражданин загина, а двама пострадаха.

Според очевидци на инцидента обвиняемият е карал с около 200 км/ч. Фактът, че обича високите скорости показват 28-те му фиша за превишена скорост. Признава го и приятелят му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук