Рано тази сутрин се разбра за зверско убийство, станало в четвъртък вечерта в морския курорт „Св. Св. Константин и Елена“. БЛИЦ припомня, че първо медията ни съобщи, че ликвидираният 52-годишен мъж е украинец.

Той бил причакан пред хотел и разстрелян с оръжие, скрито в чанта. Тя обаче се възпламенила и килърите избягали.

Както БЛИЦ вече съобщи, те са се качили в кола Фолксваген „Файтон“ и избягали в посока варненския квартал „Виница“. По непотвърдена информация автомобилът бил с молдовска регистрация.

Според източници на БЛИЦ именно там те изоставили колата на улица „30“, но преди това я запалили, за да заличат всякакви улики, останали от тях.

Единствено БЛИЦ се сдоби с ексклузивни кадри от огнения ужас. 

Първо в БЛИЦ! Зрелищни екшън разкрития за убийството на украинец край Варна СНИМКИ

„Чуват се взривове. Гледката бе страховита“, казва читател на БЛИЦ, изпратил кадрите до медията ни.

Той сподели, че първите гърмежи и пламъци започнали малко след 20 часа. Това съответства на времето на убийството на украинеца, тъй като от курорта „Св. Св. Константин и Елена“ до варненския квартал „Виница“ разстоянието е една няколко километра, които буквално се взимат за 2-3 минути. 

БЛИЦ припомня, че по непотвърдени данни извършителите са двама молдовски граждани и един румънски. Вероятно причината за убийството са неуредени финансови въпроси между украинеца, молдовците и румънеца.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук