Семейство белгийци, живеещи от 7-8 г. в санданското село Лешница, обвиниха полицая от РУ – Сандански Костадин Попов, че им е нанесъл побой, пише struma.bg.

Според показания на Уили и Кати двете им кучета, които отглеждат на двора, лаели много в петъчната вечер, те излезли на улицата, за да видят какво става, и видели непознат за тях мъж. Избухнал скандал, той им нанесъл няколко ритника, след като започнала разпрата. Чужденците сигнализирали за случилото се на тел. 112. На място пристигнала патрулка с екип дежурни полицаи, които разпитали потърпевшите.

Докато на улицата се събрала тълпа от хора, минал в кола, шофирана от майка му, въпросният полицай. Според запознати, след като К. Попов видял колегите си, слязъл от колата, за да види какво става, и белгийското семейство заявило, че той е нападателят, хвърлил камък по кучетата им, а след това ударил и тях. Каква е истината, ще трябва да установи разследването, което е започнало веднага.

Полицаят Костадин Попов е дал показания в РУ още същата вечер, след което е освободен. Той също е от село Лешница, но от години живее в Сандански със съпругата си и двете им деца. Същия ден семейството му имало повод за празнуване и цял ден били на трапеза. Двамата чужденци са потърсили лекарска помощ в приемния кабинет на санданската болница и след като са обработени раните им, са освободени. За инцидента е подаден сигнал и в посолството на Белгия. От полицията вчера казаха за вестник “Струма”, че случаят се разследва, започнато е досъдебно производство, което се води срещу неизвестен извършител.