33-годишният Камен Филипов, който в петък вечерта уби двама души на пътя Бургас – Созопол, е карал с около 80 км/ч. Това заяви току-що защитникът му адв. Веселина Василева, пише Флагман бг.


„Двата автомобила, между които е имало ПТП, са били паркирани почти успоредно по трасето, без обозначителни знаци, без фарове, без аварийни светлини, нямало е сигнален триъгълник…

Без никакъв знак за индикация, че е станало нещо. Часът е бил около 22, а пътят е бил неосветен”, допълни още защитата си адв. Василева.

По думите й, към настоящия момент единствено съдебно-техническа експертиза би могла да докаже дали Камен Филипов има вина за тежкия инцидент, при който загинаха на място 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен.

Адвокатът подчерта, че шофьорът не е нарушил Закона за движение по пътищата, тъй като се е движел с подходяща скорост, предвид дъждовното време в петък вечерта. 

„Той е можел да спре, но при предвидими препятствия, но при дъжд и трасе без осветление – няма как”, каза адв. Василева.

В съдебната зала по време на гледането на мярката му за неотклонение стана ясно още, че Камен има богат опит в шофирането на туристически автобуси.

Макар и без договор, от 3 години мъжът от добричкото село Къпиново извършвал курсове за фирмата „Ozlem Turism Sеyahat“ по направление Румъния – Турция.

По време на заседанието стана още ясно, че през 2009 г. Камен е бил осъждан за лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Към днешна дата той е единственият, който носел парите в семейството – живее на семейни начала с жена си и има 9-годишно дете.

„Много съжалявам за инцидента. Много лошо се чувствам за станалото. Съжалявам”, каза 33-годишният Камен в съдебната зала. Той помоли съдия Яни Гайдурлиев да му отсъди парична гаранция.

Близките на загиналите също дойдоха в съдебната зала, за да чуят дали Камен ще остане в ареста.


Снимка: Флагман бг


Снимка: Флагман бг

Снимка: Флагман бг

Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо шофьора на автобуса. Тази мярка за неотклонение ще гарантира в достатъчна степен участието на обвиняемия в наказателното производство, като съответно ще изиграе своето възпиращо и възпитателно въздействие.

Същевременно домашният арест е от естество да предотврати опасността от извършване на престъпление, защото ще ограничи свободата на придвижване на обвиняемия извън жилището му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ