Съдът остави в ареста двамата мъже от Разлог, които бяха задържани в петък вечерта след сигнал за опит за блудство с 14-годишно момиченце

Съдът е приел за доказана вината им, че двамата мъже са опитали да склонят към блудствените действия малолетната.

Мярката ще бъде обжалване следващата седмица в Окръжен съд – Благоевград.

62-годишният по прякор Бамчо и 77-годишният по прякор Мъли, и двамата с фамилия Карталов, са задържани най-напред с полицейска заповед до 24 часа и с прокурорско постановление, задържането им е удължено до 72 часа.

Скандални новини за разгонените дъртаци, изнасилили 13-годишно момиче в Разлог

БЛИЦ припомня, че случаят е от петък.

По разказ на майката и бащата на 14-годишното момиченце то е било най-напред подлъгано от 62- годишния мъж да се отдалечи от дома си, а след това със заплахи е отведено в дома му, където бил по-възрастният мъж.
 
През сълзи на очи майката разказа какво е споделило момиченцето с нея, съобщава struma.bg. 

"Играеше си пред нас и Бамчо дошъл тук и казал на детето ми, че две момичета я викат. Тя отишла до главната улица да види кой я търси и той тръгнал след нея. Там извадил отвертка и започнал да я заплашва, като й казал да върви пред него, за да не започне да я боде и я завлякъл при по-стария, при Мъли.

Добре, че дойдоха хора да ме предупредят. Изпратила ги една жена, която видяла как вкарват детето вътре.

Аз тръгнах веднага и не са успели да й направят нищо, но детето беше много изплашено", разказа през сълзи майката Миглена и сподели, че 62-годишният мъж ударил на дъщеря й няколко шамара по бузата, за да я сплаши и да спре да плаче.

"Това не му е за пръв път. За този човек трябва не затвор, а смърт.

Има много свидетели, че той се е гаврил и с други момичета, не само с нашето. Най-напред ги примами със стотинки, с жълти стотинки, след това ги заплашва.

Такива хора трябва да ги убиват. Как може да си играе с 14-годишно момиче? Детето е подтиснато, страхува се.

Ако го пуснат, той ще посегне и на друго дете. Или да го затворят, или да го изпратят в лудница", каза бащата Златко Златков.

Заради случая цялата ромска махала в Разлог е настръхнала. Хората настояват за справедливо наказание и също потвърдиха думите на бащата, че по-младият от двамата мъже и друг път е склонявал към блудствени действия малолетни момичета, но е останал ненаказан поради липса на доказателства. 

"Всички съседи знаем, но се правим, че нищо не се е случило. Първия път го изкараха луд и му се размина. Това е поредният път, в който се гаври с дете, и всички в махалата могат да го потвърдят.

А той не е луд, много добре си е даже. Луд човек няма да се сети да върши такива неща", каза Валентин Илиев.

За деянията на Бамчо разказа и Анжела, майка на друго момиче, с което въпросният мъж се е гаврил. Момичето правило три пъти опит за самоубийство.

"Моето момиче учеше с неговите внучки и бяха приятелки. Често ходеше у тях на гости, но този мъж започна да я заключва и да я кара да прави разни неща.

В началото я беше страх да каже и три пъти прави опит да се отрови. За да се защити, той започна да разказва какви ли не неща за детето ми. Заради клеветите му я изпратиха в пансион", разказа Анжела.
 
Съседите на двамата мъже отказаха да разкажат каквото и да било за случая с мотива, че нищо не знаят. Единственият човек, който се осмели да говори, бе възрастен мъж

"Изглеждаха мирни хора, но какво е станало, какво са направили,  те си знаят най-добре. От държавата очакваме справедливост. Вижте колко деца има. Ако ние не ги подкрепим, няма кой", каза Неделчо.

От случая са потресени всички майки в квартала, но се страхуват да излязат с имената и лицата си, заради безопасността на  децата им.

"Моето мнение като родител е, че тези хора заслужават смърт, те не заслужават да живеят", сподели млада жена.

Двамата мъже са арестувани в петък след сигнал за опит за изнасилване, подаден от бабата на 14-годишното момиче.  Детето е минало медицински преглед. 

По случая все още се работи и на този етап официална информация не е давана. Според  хората от квартала извършителите са Иван Кърталов, който е  по-младият,  и Емил Кърталов – по-възрастният. Двамата са далечни роднини. По случая има образувано досъдебно производство.

Ако вината на двамата бъде доказана, ги грози затвор от 3 до 15 години. 

Това е второ посегателство над малолетно момиче  в Разложко през последните две години.

През 2017 година за опит за изнасилване на 9-годишно момиченце бе задържан, а след това и осъден 37-годишният Иван Минков от разложкото село Елешница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Майката Миглена


Валентин ИлиевАнжела разказа за посегателството над нейната дъщеря


Дядо Неделчо каза, че ще настояват за справедливост