Американец е пияният мъж, потрошил два рейса и маршрутка в пловдивския квартал "Тракия" тази сутрин. Това казал пред "Марица" Костадин Тотков от "Автобусни превози".

Той обяснил, че екшънът се разиграл в близост до районното полицейско управление. "Първо е спрял автобус №93. Той изскочил пред него, изкъртил чистачките из основи, след което с тях строшил предното стъкло.

Зад този рейс спрял втори, №25. Чужденецът махнал, а шофьорът помислил, че иска да се качи и отворил вратата. Пияният обаче застанал отпред, счупил предното и странично стъкло. До страничното стъкло даже имало пътничка", разказа Тотков. 

Действията на американеца се повторили и с маршрутка, спряла зад двата рейса. В момента вандалът е задържан. Изясняват се причините за екшъна. Според запознати мъжът се наквасил здраво след победата на САЩ в мача срещу Иран и класирането им за осмина финалите. Пил цяла нощ, а сутринта се развилнял. 

"Всичко може да се окаже. Ако САЩ бяха паднали, щяха да кажат, че се е напил от мъка", коментира с недоверие тази версия Костадин Тотков. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук