Специализирана полицейска операция, за противодействие на купуване на гласове и превенция на конвенционалната престъпност, се провежда днес.

В хода на действията, до 14 часа, са проверени 616 души и 574 автомобила. Задържани са 24 лица от криминалния контингент, съставени са 141бр. АУАН. Издирени са 8 лица обявени за общодържавно издирване и един обявен с Европейска заповед за арест.

В хода на операцията се работи по 6 сигнала за престъпления против политическите права на гражданите.

Във връзка с това са профилактирани 11 лица, като оперативно- издирвателните мероприятия по проверка на сигналите продължават и към момента. Служителите на реда са инспектирали  15 пункта за черни и цветни метали, 28 заложни къщи, 18 автоморги, 28 питейни заведения, както и други 31 търговски обекта.

Задържана е 57- годишна жена, в чийто дом в с. Каменар, са намерени и иззети 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз. Полицаите разбиха и нарколаборатория  в жк „Чайка“.

Образувани са 10 досъдебни производства, като е уведомена прокуратурата. Служителите на реда са направили и 2 бързи производства.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук