Страшен удар са направили пловдивската и габровската полиция преди дни. Както първи БЛИЦ съобщи за наркоразпространение в ареста попаднаха турчинът Ибрахим Озалт (48 години) и пловдивските фризьорки циганки Елена Тодорова и Селвет Юсеин.

След като хващат наркопласьора и двете жени, пловдивските полицаи започват да разплитат случая. По време на разследването станало ясно, че турчинът, който често пребивавал от южната ни съседка у нас, набавил дрогата от българин от габровското село Гергини. 56-годишният Иван Воденичарски бил открит от полицаи от Габрово, след като колегите им от Пловдив ги сезирали, в черен мерцедес близо до дома си. 

В краката му намерили черен пакет, в който имало един килограм кокаин. Бил изключително притеснен, тъй като разбрал, че съратникът му в престъпленията е арестуван. Именно заради това той е направил опит да скрие всичката налична дрога. При обиски и претърсвания в дома и двора му, закопани под земята били намерени 4 кг. и половина хероин разпределени в 8 пресовки. 

По изчисления на полицията кокаинът открит в колата струва 120 000 лева, а за хероина, който е на много по-висока стойност, е поръчана химическа експертиза. Освен това била открита и незаконна пушка с боеприпаси. 
 

Воденичарски е бил задържан през 2014 година на граничен пункт "Капъкуле" с 11 килограма хероин. Той е лежал в турски затвор и от там се е запознал с Ибрахим Озалт. Към момента на Ибрахим и на двете фризьорки от Пловдив е повдигнато обвинение за опит за пласиране и разпространение на наркотици. Заплашват ги от 2 до 8 години затвор  и от 5 до 20 000 лева глоба.

Иван Воденичарски е с обвинение за държане на високорискови вещества в големи размери. Заплашен е от затвор от 15 до 20 години и от 20 до 100 000 лева глоба. Той е в ареста за 72 часа. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ