Пожарникар от АЕЦ „Козлодуй“ се е забъркал в срамен скандал във врачанско заведение, твърди bulnews.bg. Случаят е от миналия петък и липсва в официалния бюлетин на полицията.

30-годишният Ангел Ангелов разпивал с приятели в дискотека в центъра на Враца, когато по необясними причини около 3 часа отишъл на съседна маса, хванал за врата и започнал да души бившия футболист на „Ботев“ Михаел Парасков. Младежът в момента е студент в София и се прибрал в родния си град, за да види родителите си.

През цялото време, докато го душел, Ангелов крещял в лицето му, че ще го обеси и размахвал полицейска карта.  Изненадан от неочакваната агресия, Парасков направил опит да се защити и ударил веднъж в лицето нападателя. След като успял да се освободи от агресивния мъж, футболистът помолил компанията си да си тръгнат от заведението.

По думите на Парасков нападателят му изглеждал дрогиран и порядъчно пиян.
По-късно Ангелов решил да подаде жалба срещу Михаел Парасков, въпреки че същата вечер е участвал и в друг конфликт, в който му бил нанесен побой. Пред разследващите обаче пожарникарят обяснил, че не помни нищо от нападението над студента и обвинил него за травмите по главата си.

Михаел Парасков е категоричен, че няма никаква вина за пострадалия служител на МВР. В заведението е имало достатъчно свидетели, които могат да разкажат истината за конфликта между тях, твърди той.

На Ангел Ангелов обаче ще му се наложи да обясни пред началниците причината за скандалното си поведение, което безусловно уронва престижа на служителите на МВР.