31-годишният Дилян Бетев от Габрово най-вероятно е бил надрусан, когато е хвърлил сина си от моста. Това е една от версиите, по които работят полицаите, участващи в разследването на шокиращото убийство, пише TrafficNews.

Направените тестове и експертизи трябва да покажат дали мъжът е употребявал наркотици преди да вземе фаталното решение. Рано сутринта Дилян метнал 5-годишния си син от виадукта на обходния път в посока Севлиево. Момчето е издъхнало на място.
В 6,30 часа бащата сам се обадил на телефон 112, за да каже какво е направил. После заявил, че също ще се самоубие, но след три часа преговори с психолог на МВР се е отказал и е задържан.

Известният с прякора Дидко Малкия в криминалните среди мъж е лежал в затвора за кражби и пласиране на дрога. Според запознати той се е друсал редовно, прекалявал е и с алкохола. Именно в такова състояние той е пребивал редовно майката на загиналото дете Поля Христова, често посягал и на сина си. Според съседите Дилян е имал психични отклонения и често избухвал без видима причина. Когато след последния зверски побой преди две седмици Поля избягала при майка си, Дилян разлепил из целия квартал снимка на жената и детето с послание "Обичам те, мамо!". Апелът "Търси се!" е разпространен и в социалните мрежи.

Шефът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров обаче заяви, че няма данни мъжът да е освидетелстван и лекуван от психично заболяване. Назначена е психиатрична експертиза, за да се установи дали може да носи отговорност за стореното. 31-годишният детеубиец все още не е привлечен като обвиняем.

До момента на трагедията нито майката Поля, нито съседи са подавали сигнали за насилие в семейството. Противоречиви са и отзивите как са се грижили за момчето. Според личния му лекар то е имало вид на добре гледано дете, водено е редовно за задължителните имунизации.  

"Вчера си играеше пред блока с други деца, много усмихнато и игриво беше момченцето. Нямаше никакви признаци, че бащата е замислил нещо подобно. Имат една масичка, на която всяка вечер пият сок и играят шах.Всеки от квартал Русевци знае, че таткото - Дидо, не е много добре с главата. Но явно не е толкова луд, щом не му е стискало да скочи след детето си", пише в групата "Похвалите и абсурдите на Габрово" Антони Митрофанов.

В много коментари се говори, че Дилян често е посягал на сина си, дори когато искал да му купят нещо. Други обаче твърдят, че бил много грижовен и всяка вечер водел сина си да играе на детската площадка.

„Дидо си сменяше настроението за минути. Ако е на кеф, се държи мило и изглежда най-благия човек на света. Избухне ли обаче е същински звяр”, разказаха съседи на Дилян.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ