Прокуратурата във Враца ще поиска от съда да бъде издадена европейска заповед за арест на 23-годишния Д. Д. от село Нефела, пише Труд бг.


Младежът е обявен за издирване, след като полицията установи безспорно, че Д. Д. е шофирал автомобила “Ауди А6”, с който е била блъсната и убита 57-годишната учителка Цветана Цекова.

Първи СНИМКИ на печално загиналата учителка от Враца, а убиецът й...

Тежката катастрофа стана около 17,30 ч в сряда - 24 ноември. Цекова пресичала булевард “Васил Кънчов” във Враца, когато с висока скорост била пометена от черен автомобил.

Извънредни новини за фаталния инцидент с уважаваната учителка във Враца, намериха...

Колата отпрашила в посока към Монтана, окървавената жена била откарана с линейка в местната болница, където починала.

Няколко дни трябваха на полицията, за да влезе в дирите на извършителя. В събота униформени откриха автомобила “Ауди А6”, изоставено в горичка край близкото до Враца село Нефела.

Шок: Шофьор уби учителка във Враца и избяга извън страната

Колата се водела на 32-годишния И. М. от Нефела, но било доказано, че не той, а 23-годишния Д. Д. от същото село го е карал във фаталната вечер.

Нещо повече - на предната седалка се возела и 22-годишната Х. Д. от Нефела - приятелка на шофьора. Като пряк очевидец на катастрофа тя разказала всичко на криминалистите, както и че още на другия ден Д. Д. избягал зад граница.

Деца и педагози от Средно училище “Васил Кънчов” във Враца скърбят за уважаваната от всички учителка и настояват за справедливо наказание за шофьора убиец.