Прочутият кримигерой Емил Милев – Крокодила, отново направи циркове и се опита да разиграва магистратите на делото срещу него за въоръжен обир през 2008 г. В началото на съдебното заседание обвиняемият Емил Милев поиска отвод на съдията Пламен Панайотов, който разглежда делото, както и на прокурора Георги Асенов.

Като основание за това той посочи гражданското дело, което води срещу съдията и конспиративни съмнения за взаимодействие между държавния обвинител и един от свидетелите. Искането му съдът прие за необосновано и неоснователно и го отхвърли, пише "Монитор". 

Крокодила също така поиска и на заседанието да бъде направен аудиозапис на твърд носител, което също бе счетено за неоснователно.

Делото днес започна с разпит на свидетели. Срещу Крокодила през миналата година бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, извършила въоръжен обир на супермаркет „Била“. Милев и още трима задигнали близо 200 хил. лв. от търговския обект в кв. „Лагера“ на 30 декември 2008 г.

Свидетелите, които се явиха, бяха шестима, а вещите лица - десет.

В нощта на нападението Крокодила и бандата му нахлули през служебния вход на супермаркета малко след 23.00 ч. Бандитите били облечени в тъмни дрехи, носели маски и бронежилетки с надпис „Полиция“, както и автомат и пистолет, с които симулирали полицейска акция.

Те накарали служителите от нощната смяна да се качат в офиса на обекта и да коленичат, докато крадците изнасяли оборота от предновогодишния ден, който се равнявал на 193 024 лева.

Преди да напуснат магазина, те стреляли по прозорците, разказа пред съдия Пламен Панайотов свидетелката по делото Стамболка Трайкова. Според разследващите бандата подготвяла обира 8 месеца, когато Милев създал престъпната група.

Първоначално той привлякъл и още двама към организацията, но впоследствие ги преметнал и заедно с останалите трима извършил престъплението по-рано от насрочените ден и час.

Милев е завел дела срещу над 840 магистрати и съдебни служители, работили по казуси, свързани с него, както и срещу журналисти, които са ги отразявали. Преди месеци Крокодила беше осъден на 17 години и 6 месеца затвор при строг режим за участие в организирана въоръжена престъпна група за отвличания, грабежи и палежи.

Името на Милев е добре известно в ъндърграунд средите. Той е популярен освен като професионален автокрадец и като редовен жалбоподател и ищец по дела срещу магистратите.

Освен въоръжения обир името на Милев нашумя и покрай престрелката на магистрала "Тракия" през декември 2009 г., когато трима души, между които и самият той, отвлякоха турски гастарбайтер. След като го завързаха за дърво, те му взеха 5000 евро, но бяха засечени от полицията и започна престрелка.

Тогава един от групата е убит, но Милев успя да избяга и се укриваше от правосъдието в продължение на 4 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ