Семейство от Лакония в Гърция подаде сигнал в полицията за изнасилване на 13-годишната им дъщеря. Родителите твърдят, че насилникът е 44-годишен българин.

Те разбрали за случилото се едва когато малолетната девойка се оказала в напреднала бременност. В началото на януари тя родила здраво момченце. 

След подаването на сигнала от родителите на малолетната сънародникът ни незабавно е бил задържан от гръцката полиция, пише "Телеграф". 

Съгласие

Мъжът в показанията си твърди, че се срещал с девойчето повече от година. Не е имало никакво насилие и всичко е било с нейно съгласие и доброволно. Малолетното девойче е член на многодетно семейство. Има трима братя и две сестри. Тя е износила бебето си безпроблемно и е родила през януари в Атина. Момиченцето й се намира в бебешки център „Митера“. Взета е ДНК проба за установяване на бащинство. 

Скандално 

Възпитателите в центъра забелязали, че тийнейджърката започнала да наддава на тегло и с координираните действия на директора на училището, съгласувани с местен лекар, малолетната била подложена на кръвни изследвания като част от профилактичните прегледи за деца. Тогава била установена напреднала бременност и момичето било преместено от здравния център „Ареополис“ в болница в Спарта и оттам в родилния дом в Атина, за да роди. 

Случаят скандализира гръцката общественост в края на 2022 г. 13-годишната е преместена със заповед на прокурора в приют в град Патра, където са и другите й братя и сестри.

Тя има свиждане със семейството си всеки вторник и петък. Тогава соченият за баща българин бе задържан и беше поискана предварителна експертиза за сексуални действия. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук