Жестоко зверство смрази преди дни селце в руската Нижегородска област.

На 13 май 12-годишната Анастасия излиза от училище, звъни на майка си, за да й каже, че се прибира, но така и не се връща у дома.Вечерта тялото й, по което има следи от сексуално насилие, е открито в гориста местност.

Малко по-късно е арестуван и заподозреният за зверството – 49-годишният Сергей Матюшин, който два пъти е съден за изнасилване и насилствени действия от сексуален характер.

За първи път извергът изнасилва две малолетни момичета през 1986 година, когато живее в Татарстан. Но тогава делото е закрито, защото към този момент насилникът е на 15 години.

Шест години по-късно той извършва ново престъпление – изнасилва непълнолетна. За престъплението получава 10-годишно наказание.Сергей не се поправя зад решетките и след освобождаването си продължава да извършва престъпления. През 2004 г. е задържан в сграда в Нижни Новгород от местни хора. Той се нахвърлил в асансьора с нож на 8-годишно момиченце, но то успяло да се измъкне и да извика помощ.

Педофилът отново е тикнат зад решетките, този път за 11 години. Излиза на свобода през 2016 г.


 
Сергей живее с баща си, но миналата година мъжът умира. 

Сергей не се е женил, не се сприятелява с никого и като цяло избягва хората. Въпреки това, в една от социалните мрежи, която се използва и като сайт за запознанства, сред приятелите си има и две жени, а в статусът си посочва, че „Ще срещна добро момиче“.
 
При ареста си заявява, че е невинен. Твърди, че във въпросния ден е карал колело из селото и след това се е прибрал с влака. По-късно обаче мъжът все пак признава за убийството на 12-годишно момиче.

Видял жертвата си случайно. Забелязвайки ученичката, му се приискало да я изнасили, заради което я и нападнал. Той запушил устата на невръстната си жертва с едната ръка, а с другата я сграбчил, за да не избяга. Момичето опитало да крещи и започнало да рита. Нападателят извадил ножа, който стоял на колелото му, за да я сплаши.

Когато Анастасия се успокоила, той я завлякъл в храстите и й свалил бельото. След това запушил устата й, завързал ръцете й и я повалил на земята.12-годишната ученичка направила опит да избяга, но педофилът я настигнал, отново я повалил на земята, започнал да я опипва. Тъй като се изплашил, че жертвата ще се разприказва, я намушкал три пъти в областта на шията и избягал, изхвърляйки ножа в гората.Камери за видеонаблюдение са го заснели как напуска района с колелото си.