Известен врачански автокрадец е бил арестуван преди около 10 дни при мащабна акция на карабинерите в Италия. Това съобщава BulNews.

За разбитата банда, с участието на врачанина Траян Ангелов Бешков и друг българин - Стефан Николов Стефанов, съобщава сайтът padovaoggi.it.

От медията посочват, че престъпната група е била разбита на 13 февруари в Падуа и определят бандата като организирана, професионална и безскрупулна.

„Те са професионалисти от подземния свят, готови на всичко и тясно специализирани в кражбите на луксозни автомобили. Войниците на компанията Piove di Sacco арестуваха двама българи в Киоджа (Венеция), които се канеха да избягат от Италия с две рециклирани превозни средства с чуждестранни номера“, посочват от padovaoggi.it.

Разследването е започнало през декември 2020 г., когато във Венето започнали да изчезват скъпи автомобили.

Впоследствие военните успяват да идентифицират района, където бандата е отседнала в Каварцере (Венеция), и оттам откриват навес в занаятчийския район, където се съхраняват откраднатите машини. Там бил организиран голям магазин за части и за пререгистрация на превозните средства.

Разследването установили, че готовите за износ автомобили с български, швейцарски и австрийски номера били практически неразпознаваеми.

Инструментите, с които е оборудвана организацията, са много сложни и позволяват да се прихващат радиочестотите на дистанционното управление за затваряне на вратите и да се клонират дистанционно ключовете на автомобила и след това да се препрограмира напълно цялата вътрешна система чрез компютър.

Иззетите превозни средства, готови за износ, имали арматурното табло на кирилица. Иззети са и десетки регистрационни табели от чуждестранни дилъри, както и инструменти и прибори от всякакъв вид. Веднага щом бандата намери превозно средство, представляващо интерес те последвали жертвата, за да открият къде живее и дали е паркирал навън.

Седемте откраднати автомобила били SUV от висок клас, включително Lexus и Range Rover на обща стойност около 350 хиляди евро. Една от жертвите дори е видяла откраднатото превозно средство, докато е била хоспитализирана поради COVID-19.

Траян Бешков е сред известните крими герои в региона. Смятан е за близък до костинбродския бандит Йосиф Йосифов - Йоско.
В миналото той бе обявяван няколко пъти за издирване и всеки път успяваше да се измъкне.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ