Бащата и синът – извършители на убийството, разкрито рано тази сутрин в балчишкото село Соколово, и жертвата им са се познавали добре. Те са германски граждани.

Двете семейства имат постоянно местожителство в населеното място, посочи пред журналисти в Добрич административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна, Владимир Чавдаров, пише Про Нюз Добрич.

Убитият е 59-годишен германски гражданин. Разкрити са извършителите, които също са германци – мъж на 59 години и неговият 23-годишен син (Ралф Кристиан и Тим Кристиан). Счита се, че единият е извършител, а другият помагач. Уведомено е посолството на Федерална република Германия.

Позовавайки се на свои източници, Про Нюз Добрич съобщава още, че тялото на убития 59-годишен германски гражданин е било разчленено на части, сложени във фризер. Крайниците и главата са били отделени от торса. А отрязан пръст с пръстен на него е бил изпратен на съпругата на убития.

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич, и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин.

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на убийство“, съобщи Владимир Чавдаров – административен ръководител на Апелативната прокуратура.

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата. Двамата мъже ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Апелативният прокурор на Варна изказа благодарност на своите колеги от Окръжната прокуратура в Добрич, служителите на МВР, ДАНС и ГДБОП за усилията им по разкриването, документирането и събирането на доказателства за извършеното тежко криминално деяние.
Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич. 

Разследват се всички възможни версии за мотивите за жестокото убийство. В такива случаи се присъжда най-тежкото предвидено от НК наказание – доживотен затвор, доживотен със замяна или лишаване от свобода от 10 до 30 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ