Възможно най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Старозагорския окръжен съд спрямо обвинените за отвличането и опита за убийство на 34-годишният казанлъчанин Стефан Стефанов-Бангото на 30 ноември, пише "Монитор". 

Пред съда застанаха братята Мариан и Ивайло Дакови на по 20 е 22 години и приятелят им, 25-годишният Виктор А., и тримата от близкото до Казанлък село Дунавци.

Повод за жестокия побой над криминално проявения и многократно осъждан мъж била кражбата на слушалки за Айпод на стойност 250 паунда, донесени наскоро от Ивайло, който се завърнал от Великобритания и подарил на по-малки си, едва 14-годишен брат.

Задигането на скъпата вещ станало на автобусна спирка в Казанлък, крадецът заплашил тийнейджъра с нож. Дни по-рано Стефанов уговарял хлапака да го срещне със сестра си, разказаха запознати с досъдебното производство.

Срещу Мариан и Виктор е повдигнато обвинение в отвличане, а срещу Ивайлов и в опит за убийство, защото е установено че той сам е нанесъл множеството порезни и прободни рани /над 20 в корема, гърдите и шията/ на жертвата.

Стефан Стефанов бе намерен полугол и овързан с тиксо за дърво край пътя за връх Бузлуджа привечер на 30 ноември, извършителите бяха задържани денонощие по-късно и са направили пълни самопризнания. Въпреки че са с чисто съдебно минало и нямат криминални регистрации Мариан, Ивайло и Виктор бяха оставени за постоянно в ареста тъй като съдебните състав реши, че могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът отбеляза, че самият начин на извършване на престъпленията се обуславя като такъв с висока степен на обществена опасност на деянията, поради което прие, че целите на закона ще се постигнат единствено, ако обвиняемите бъдат задържани.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ