Целият оперативен състав на ОДМВР-Бургас е включен в разкриването на цяла поредица от сигнали, свързани с мистериозни самоубийства или съмнения относно обстоятелствата при т.нар. естествена смърт на хора, имали допир до серийния убиец Станимир Рагевски, предава "Флагман".

След като бургаската медия вчера отвори за своите читатели студеното досие на 30-годишния търговец на скъпи коли Александър Стоянов, днес ви „сервираме“ все още неизстиналата, но започваща за прашлясва папка с инцидента от бургаската улица „Оборище“ №90.

Човекът, за когото се разказва е достатъчно известен в централната градска част и има много свидетели, които потвърждават близостта му със Станимир Рагевски през последните няколко месеца, преди да бъде намерен една сутрин с пръснат череп в спалнята си.

Случаят накратко бе отразен от репортер на "Флагман" но медията е загубила интересн, заради оскъдната информация, с която е разполагала - намереният мъртъв е бил инвалид, боледувал, бил нещастен самотник и затова решил да си сложи край на живота. В такива случаи Флагман.бг избягва да се рови в човешката мъка и скръб.

През последният месец обаче се се оказва, че Бургас е в ситуация, в която има, както каза прокурор Йовита Григорова – сериен убиец.


След категоричното установяване на извършителя на двете убийства – на Юмер Мехмед (28 г. ) на 4 август т.г. и на брокерката Теодора Бахлова (47 г.) на 29 октомври м.г., разследващите продължават своята работа не само по уточняване на ролята на помагача на Рагевски – Деян Дичев, по систематизиране на имотите на групата, свързана с Рагевски, но и се работи върху евентуални други покушения.

За едно от тях ще разберете повече сега. 

На 13 юли т.г. чистачката в дома на 63-годишния Билян Савов Савов, отключва входната врата около 07:30 часа сутринта, за да подреди вещите му. Намира го в спалнята му с пръснат череп, кръвта и мозъкът са разпилени по стените и тавана.

На място веднага идва полиция, а дознателят Соня Николова от Първо РУ-Бургас описва в протокола килната наляво глава в огромното легло, пистолет с изтрити номера до тялото, установява лек дъх на алкохол и една торба хапчета за диабет.

Няма данни дали това разследване на дознател Николова е приключено като самоубийство или са намерени улики, достатъчни да се превърнат в доказателства при евентуално досъдебно производство за причинена умишлена смърт. Интересното тук е, че последният гост на този адрес часове преди да бъде открито мъртвото тяло, е именно Станимир Рагевски.

Билян Савов живее под наем на първия етаж в кооперацията на ул. „Оборище“ №90, построена в периода 2007-2009 г. от Арт Строй Инженернг ООД върху наследствена земя на фамилия Бъчварови. Савов е инвалид и се придвижва с количка до асансьора. В махалата го познават много добре – интелигентен и с чувство за хумор, човек, който никога не би се самоубил, въпреки че е обездвижен от кръста надолу и липсва част от долния му крак.

Той настанен сам в малкия апартамент с чиста жилищна площ 56 кв.м., близките му са починали отдавна. Впрочем името Билян Савов говори достатъчно много за поколението на неговите връстници. Той е син на един от най-почитаните преподаватели по математика – Сава Савов. На 18-годишна възраст Билян катастрофира и оттогава остава прикован към инвалидната количка.

„Още в самото начало, когато построихме тази сграда, Билян нае офис №3, представляващ малък хол и спалня. Познавам го много добре. Напоследък плащаше наема, когато имаше средства. Не беше придирчив към нищо, беше възпитан и скромен човек. В никакъв случай нямаше вид на човек, който е решил да се самоубива.

Направи ми впечатление, че на 4 юли някой бе поставил климатик, видях външното тяло на балкона. Попитах откъде има пари за тази екстра, но отговор не получих. Казах му, че ще приспадна тази придобивка от наемите“, каза собственичката на имота.

Тя не скри, че познава и че е виждала Рагевски да влиза в сградата. Рагевски е засичан и от служители на съседната адвокатска кантора „Кожухаров и съдружници“.

Именно от камерата на тази кантора полицаите са свалили записи с визитата на Рагевски ден преди смъртта на инвалида.

„Известно ми е, че Станимир Рагевски бе извикан за разпит в Първо РУ във връзка с това самоубийство и след като бе пуснат, той ми разказа, че изобщо не бил притеснен, успял да убеди разследващите, че честите му посещения при Билян са свързани с чисто човешки чувства – носел му храна и лекарства“, каза независим от полицията източник, който до вчера бе достатъчно близък до бизнесмена Станимир Рагевски и готвача Деян Дичев.

В какво е бил забъркан Билян Савов през последните година - две от живота си и защо се е наложило да бъде елиминиран, остава загадка, тъй като не знаем, на този етап дали е притежавал наследствен имот от родителите си, който би бил апетитна хапка за групата на Рагевски, това лесно може да се провери в регистрите.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ