Българин е арестуван в Оклахома по подозрения, че е убил свой сънародник, пише БГ Войс.

37-годишният Георги Георгиев е в ареста на Латимер каунти, Оклахома с обвинение за убийство от първа степен без право на гаранция.

Около 3:30 часа в сряда (30 юни) през нощта шерфиските офицери отиват в къща край градчето Уилбъртън, Оклахома след подаден сигнал за инцидент. Там откриват намушкан мъж. Той е откаран в McAlester Hospital където умира от раните си.

Убитият е мъж на 39 години. Преди няколко месеца той е бил арестуван по обвинения, че отглежда марихуана без нужния лиценз. Според разследващите той и Георгиев са работили заедно във ферма за отглеждане на марихуана.

Убийството е станало в тази ферма край градчето Уилбъртън, Оклахома. Сн.: Google Maps

Градчето Уилбъртън се намира на около 200 км. югоизточно от Тълса и 250 км. от Оклахома сити в Латимер каунти където през последните години много наши сънародници започнаха да отглеждат марихуана.

Георгиев първо е арестуван в четвъртък за това, че не се явил в съда за нарушение на пътя, а след като Бюрото за разследване на щата Оклахома завършили разпитите на свидетели, са му повдигнали и обвинението за убийство.

В ареста Георгиев отказвал да говори по религиозни причини, но пишел отговорите си на лист хартия. Предполага се, че така той се опитва да скрие българския си произход.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ