Екстрадицията на Димитър Желязков-Очите е изцяло в ръцете на турските съдебни власти. Това каза пред журналисти в парламента главният прокурор Сотир Цацаров след заседание на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, предаде aгенция „Фокус“.

„Всички задължения, които е следвало да бъдат изпълнени от нас, от международния отдел на Прокуратурата и от Министерството на правосъдието, са изпълнени на 100%“, заяви той.

„Нямам смелостта да заявя, че познавам турския закон. Освен това нямам смелостта да предвиждам действията на турските съдебни власти“, коментира Сотир Цацаров.

„Това, което виждам е, че в съответствие с изпращаните ни документи, те действат адекватно“, обясни главният прокурор.

„Що се отнася до времевия интервал, в който действат, не е нито в правомощията, нито във възможностите ни да им предписваме кога да си насрочват заседанията“, посочи Цацаров.

„Имаше спекула в публичното пространство, че турците не били получили документите за Димитър Желязков-Очите. Ами като не са ги получили, великите адвокати да отидат и да го освободят от Истанбул, защото седи без основание“, каза още той.