Отложиха делото за домашно насилие, заведено от пенсионираната по болест учителка Даниела Данаилова от Дупница срещу мъжа, с когото живее на семейни начала, пише "Вяра".

Първото заседание бе отложено от съдия Людмила Панайотова заради неявяване на основен свидетел по делото от страна на Данаилова заради смъртен случай в семейството. Даниела Данаилова разказа следното:

„Съдя приятеля си Гео за домашно насилие. От известно време живеех с него на семейни начала. Преби ме и ме обезобрази с метална тръба, едва ме спасиха в болницата. С газова горелка ми горя гениталиите, щях да умра от болка. Осъзнах, че това не е връзка, нито любов. Миналата година Гео ми взе социалните помощи. Искаше и сега да ми ги вземе, но аз не се съгласих. Той се озлоби още повече към мен. Когато скъсвах с него, идваше в дома ми, отпра мрежата на оградата, свали ме от леглото на пода и ме преби с ритници и юмруци. Оттогава спя по квартири. Шефката на инвалидния център в Дупница Краси Йовчева ме уведоми, че е разговаряла с ръководството на община Дупница, да бъда настанена в защитено жилище, което още чакам”, разказа Даниела Данаилова.

Тя посочи, че с нейната съдба и житейски перипетии са запознати повечето институции в града, както и полицейският инспектор Мирослав Мирчев. Братът на Даниела – Пламен Данаилов, който е бивш лидер на СДС-Дупница, и голямата й дъщеря живеят в Англия. Даниела с освидетелствана от ТЕЛК с 80% инвалидност.