Бившият финансов министър Стоян Александров, който в момента е зам.-шеф на бюджетната комисия в общината, е напът да прилапа апетитни имоти на пъпа на София на ръба на закона. Александров е решил да върне на небезизвестния столичен бизнесмен Петър Цабалас - Пепи Гърка къща за милиони в идеалния център на София - на кокетната улица "Оборище" 45, твърди "Уикенд".
Двамата стоят зад обща фирма - "Рик" в която има 51% синът на бившия министър и 49% - жената на Пепи Гърка - Гергана. Стоян Александров пък е управител и въпреки това е извадил изпълнителен лист на името на собственика на фирмата си "Сталт 2007". Фирма "Рик" е придобила имота от Йовка Томова, която преди време взема заем от Малката Секира, но не могла да го върне навреме. Вместо това прехвърлила къщата на "Рик", където се разпорежда бившият финансов министър от правителството на Любен Беров, пише "Уикенд".

Той би могъл спокойно да го прехвърли на "Сталт 2007", но вместо това се е заел да описва имота, за да го изкара на публична продан. Съдия-изпълнителят Мариян Петков вече бил направил описа. Запознати се чудят дали това не е нова схема за пране на пари.

Най-вероятно обаче къщата за милиони евро ще купи самият Стоян Александров, само че на много по-ниска цена от реалната. Ако се обяви имотът на търг, той вероятно ще бъде единственият купувач. Кой е измислил врътката, не е ясно, но зад гърба си Александров има двама опитни адвокати - Петър Тихин - с прякор Пешо Боксьора, и Калин Манолов, който би трябвало да го предпазва от подобни действия на ръба на закона, твърди вестникът.

Апетитите на Стоян Александров обаче не свършват с това да описва имущество, на което той сам е управител. Финансистът бил хвърлил око и на имотите на бизнесмена Йордан Миланов - Дънди, който вече не е между живите. Нещо повече - Малката Секира съди 3-годишната му дъщеря Елисавета. Процесът е симулативен, твърдят юристи, запознати с казуса. Дънди взима заем от 10 милиона евро от Стоян Александров, но не успява да върне сумата приживе.

 След смъртта му Александров се опитва с добро и лошо да уговори майката на Миланов да му прехвърли всички имоти, но жената категорично отказва. Две години след кончината на Дънди се ражда дъщеричката му Елисавета. Говори се, че детето е заченато инвитро от жената, с която той живеел на съпружески начала. Малката Секира започва да води дела, с които иска всички имоти, притежавани от Дънди. И е на път да ги прибере, след като адвокатите му и защитникът на детето Митко Димитров вече са се разбрали. Източници на "Уикенд" твърдят, че кореспонденцията между тях е, меко казано, странна. В началото адвокатът на детето яростно защитава правата му, след това тонът омеква и вероятно ще се стигне до договорка. 


В момента Стоян Александров води още над 40 дела, с които съди хора, на които е дал заеми с огромна лихва. Срещу него е заведена преписка, която се точи от 2016 година и все още няма внесено обвинение за незаконна лихварска дейност. Потърпевшите се опитват да търсят правата си, но засега без особен успех.