Полицията излезе с подробности за екшъна с Галин Гея, за който информационна агенция BulNews съобщи още вчера.  В 11.20 часа на предния ден, в областната дирекция на МВР във Враца е постъпил сигнал за откраднат товарен автомобил „Рено Мастер“, предава "Булнюз".

Микробусът е собственост на врачанската месарска фирма „Лалов и Вачев“.  

Шофьорът спрял пред хипермаркет Медковец в града под Околчица, оставил двигателя да работи и влязъл да остави поръчаните продукти с марка „Майстор Цветко“. 

В това време Галин Красенов Митов, известен като Синеокия и Гея, се възползвал от ситуацията, като скочил в кабината на возилото и потеглил с мръсна газ. Шофьорът обаче бързо разбрал какво става и подал сигнал на телефон 112. 

Служителите на реда реагирали светкавично и започнали издирване на техния стар познайник. След бързите издирвателни мероприятия било установено, че автомобилът се движи по главен път Е-79 в посока от Враца към Мездра.

Галин Гея направил опит да се измъкне, като слязъл от главния път на разклона за село Руска Бела и продължил по стария път. В железничарския град полицейски екип забелязал джигита и  опитал да го спре, но той натиснал газта и продължил. Полицаите започнали да преследват беглеца. 

Малко след това обаче той катастрофирал и опитал да скрие откраднатото возило между два жилищни блока, недалеч от дома му в Мездра. Инцидентът му изиграл лоша шега и след лудата гонка той бил заловен. 

След направена справка, органите на реда установили, че криминално проявения и осъждан беглец нямал и свидетелство за управление. Те направили и проба за употреба за наркотици на Синеокия.

Техническото средство отчело положителен резултат за употреба на амфетамин и метадон. 

Припомняме, че 42-годишният Галин Митов доскоро беше в затвора, откъдето е излязъл на свобода преди около 2 месеца.

През 2015 г. той нападна на светофар в София служителка на куриерска фирма и успя да отмъкне от колата й около 15 000 лв.

Тогава грабежът отново бе бързо разкрит и точно заради него получи присъда и лежа зад решетките.

Нарушителят бил задържан в срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.