Областният лидер на ВМРО-Пловдив Йордан Послийски е бил един от арестуваните по време на специализираната акция в Басейнова дирекция, за която БЛИЦ първа съобщи.

Послийски притежава консултантска фирма по линия на проектите за екология и взаимодействието с дирекцията.

Първо в БЛИЦ: Мощна операция на Гешев в Басейнова дирекция-Пловдив, има арести!

При акцията на спецпрокуратурата, КПКОНПИ и полицията са задържани петима служители на Басейнова дирекция, макар органите на реда да не потвърждават имената на арестуваните. 

Цветелина Кънева - директорката на дирекцията, бе един от потвърдените арестанти, а тази сутрин тя бе пусната под парична гаранция.

Стефан Послийски е част и от местния парламент в Пловдив от групата на ВМРО.Председателят на Общински съвет Пловдив Александър Държиков /ГЕРБ/ заяви, че е много учуден от ареста на общинския съветник от ВМРО Стефан Послийски, предава Марица бг. 

Познавам го като коректен и деен съветник, особено в сферата на културата. На сесиите е активен и винаги пледира за разумно и прозрачно разходване на публичните средства, коментира Държиков.

В групата на ВМРО в местния парламент има още двама съветници - Димчо Петров и Иван Црънчев.

Градският лидер на ВМРО Борислав Инчев нито потвърди, нито отрече новината за задържането на Послийски. Пред "Марица" той заяви, че ще коментира след като получи официална информация по случая.