Появи се сензационно видео от виртуозната кражба на тузарско Pоrsсhе, станала в края на декември месец миналата година. Кадрите бяха разпространени от Fakti.bg.

БЛИЦ припомня, че прecтъплeниeтo бeшe рaзкритo oт "Грaничнa пoлиция", cлeд кaтo двaмa мъжe ce oпитaхa дa нaпуcнaт cтрaнaтa c oткрaднaтия aвтoмoбил прeз ГКПП "Кaпитaн Aндрeeвo".

Всичко станало на 11 февруари 2021 г. в 21.00 часа на пункта за излизане от страната, където пристигнал лек автомобил "Порше" с водач 33-годишен мъж от Хасково и пътник на 42 години от Стара Загора.

Граничните полицаи отделили луксозното возило за допълнителна проверка, при която установили, че има интервенция върху VIN номера на автомобила. Със съдействието на колегите им от Европейската агенция за гранична и брегова охрана - Frontex те открили в компютъра на колата истинския номер на рамата.

Извършена е проверка на истинския VIN номер в Националната Шенгенска информационна система, при която граничните полицаи установили, че луксозната кола е обявена за открадната в София в края на декември.Автомобилът е иззет, двата мъже са задържани в Гранично полицейско управление - Свиленград. Работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Fakti.bg