Софийски градски съд остави за постоянно в ареста внучката на актрисата Виолета Донева.

Ивет Стайкова беше доведена днес в съда под конвой.

„Баба ми беше една от най-близките ми роднини. Искам да почета паметта й и да продължа образованието си”, заяви 18-годишната Ивет Стайкова пред съда.

„Злоупотребява с наркотици, лежала е в психиатрични клиники поне 4 пъти. Искаме са бъде освидетелствана”, заяви адвокатът й, цитиран от Нова телевизия. 

Ивет Стайкова беше привлечена като обвиняема за това, че за времето от 19:30 ч. на 19.10.2022 г. до 05:14 ч. на 20.10.2022 г. в гр. София умишлено е умъртвила Виолета Донева чрез нанасяне на множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта ѝ, като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3 и 4, вр. чл. 115 от НК.

Съдът сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемата е извършила престъплението, за което е привлечена в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

"Това е една изключително тъжна история. Това е едно от делата, по които съм работил с, така,  много особено настроение, но фактът е факт. Това е много неприятно престъпление, извършено от това момиче. Ние със сигурност ще положим максимални усилия да се убедим във всички факти и обстоятелства, включително и в нейната вменяемост", каза наблюдаващият прокурор Камен Господинов.

На 18-годишното момиче е назначена съдебно-психиатрична експертиза, чиито резултати все още се чакат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук