39-годишният Златко Димитров, роден в Пловдив, но подвизаващ се от известно време в град Павликени, известен в средите на измамниците като добър имитатор на ясновидство и лечителство, отива в затвора след поредна измама в град Айтос, пише Флагман бг.

Районният съд в Айтос му наложи две години лишаване от свобода заради мародерски случай със 76-годишна жена, наивно повярвала, че може да развали „черна магия“ в дома й.

Пострадалата редовно гледала предаването на Гала по Нова тв и била силно впечатлена от способностите на личния й ясновидец Божидар Караджов.


Тя четяла и вестници, прилягащи на възрастта ѝ, в които следяла обяви на хора с екстрасензорни способности. 

Имала си лична мъка и смятала, че само по този начин може да се освободи от нея, тъй като била сигурна, че й е направена „черна магия“. 

През януари 2020 година тя видяла обява във вестник, че боготвореният от нея Божидар Караджов е пуснал своя телефон и има възможност да се посъветва с него.

Убедена, че провежда по телефона сеанси с „човека-чудо“ тя на няколко пъти му изпращала пари по „Еконт“ до техен офис в Павликени. Без да се замисля какво би могъл да прави той именно в този град през цялото време.

До края на март 2020 година се оказало, че надяващата се да се освободи от демоните жена му е превела общо 10 хил.лева.

Вероятно щяла да продължи с този контакт и финансирането на „ясновидските“ телефонни разговори, ако случайно не се наложило да сподели със сина и снахата за своя необичаен контакт в град Павликени.

Близките на пострадалата веднага са подали сигнал в Районната прокуратура-Бургас, след което е започнало разследване.

Заловен е именно Златко Димитров, стар познайник на органите на МВР и прокуратурата, който зад гърба си е имал десетки подобни измами, както и присъди, но неясно защо на репортерския ни екип, в периода януари-март м.г. е бил на свобода.

Във вестник „Монитор“ от 6 август 2020 година, където пише, че Ямболският окръжен съд е произнесъл тригодишна ефективна присъда за „разваляча на магии“ Златко Димитров – измамил с над 30 хил.лева 13 наивници от Стара Загора, Русе и Ямбол – по аналогичен начин с айтозлийката.

В дописката се уточнява, че той е криминално проявен и е разследван още от края на юни 2018 година, когато е установено, че получавал сериозно количество златни накити.

Сред измамените в този период е 77-годишна жена от бургаския град Камено, която му изпратила 1350 за „дистанционно лечение“.

Още през август 2020 година вестник „Монитор“ съобщава, че „магът“ Златко Димитров е с произнесена току-що осъдителна присъда от Ямболския окръжен съд, че тя е окончателна и вече се изтърпява.