Поне петима авери на сина на Йоско Костинбродския са пропели срещу него. Те са станали свидетели срещу бандата за дрога и рекет, за която БЛИЦ вече писа.

Иван Йосифов и още дузина мъже от Костинброд и страната бяха закопчани при акция на ГДБОП в четвъртък вечерта. По оперативни данни те искали да наложат монопол над наркопазара в София. Имали отделна група за рекет, друга за пласиране на наркотици, трети били биячи и наказвали провинилите се дилъри, пише "Телеграф". 

Ролята на сина на Йоско Костинбродския била да ръководи бандата, споделили свидетели в хора на разследването. Самият Йоско се подозира, че е дърпал конците на групата чрез сина си. Костинбродския беше обявен за издирване през февруари 2014 година. Той е обвинен за тартор на бандата за убийства "Килърите 4". Както той, така и синът му Иван са арестувани многократно за рекет, дрога, кражби, грабежи и убийства.

В биографията си Иван има и задържане за разстрела на свидетеля Хрисим Хрисимов. Тъй като обаче не бяха открити достатъчно доказателства, Йосковския син беше пуснат от ареста. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!