За поредната гонка с полицията съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас.

Служители от Второ районно управление – Бургас забелязали вчера около 3 часа в района на бул. "Проф. Яким Якимов" лек автомобил "Ауди", с бургаска регистрация.

Полицаите подали светлинен и звуков сигнал за спирането му, но шофьорът не се съобразил с полицейските разпореждания, а ускорил и продължил движението си в посока ВХТИ. Нарушавайки пътната маркировка, водачът поел към земеделско обработваемите земи в посока магазин "Джъмбо". Постепенно обаче намалил скоростта си и затънал в калта на черния път.

Шофьорът на аудито е 33-годишен криминално проявен мъж от Бургас. В колата е била и 22-годишна бургазлийка. Мъжът е бил с отнета шофьорска книжка и управлявал автомобила в едногодишния срок от наказанието му по административен ред. Тестът му за алкохол е бил отрицателен.

Водачът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, както и да даде кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство.

При извършеното претърсване на автомобила са намерени и иззети режещ инструмент -  тръборез и катализатор, който е откраднат от  "Опел Корса" с бургаска регистрация, собственост на 40-годишна бургазлийка, паркиран пред бл. 33 в жк "Славейков".

Бургазлията е направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ