18-годишният Янко Е. от Средец е момчето, което предизвика невиждан екшън с тир, разминал се по чудо без жертви. Около 23 ч. снощи той задигна тир и участва с превозното средство в луда гонка с полицията, след което катастрофира и блокира кръговото на х-л "Мираж" за часове. 

По информация на Флагман.бг, Янко е навършил пълнолетие в началото на ноември т.г. Дотогава той е живеел в защитено жилище в жк "Славейков", но напуснал социалния дом по собствено желание. Къде пребивава от месец обаче не е ясно.След бруталния сблъсък той е задържан за срок до 72 часа.  Янко е обвинен за това, че противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил, влекач с прикачено към него полуремарке, с намерение да го ползва. Престъплението е осъществено на 09.12.2020 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл. 346, ал.2, т.1, т.3, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в град Бургас. Камионът е отнет чрез използване на техническо средство – контактен ключ.

Обвиняемият, който е неправоспособен водач, е подкарал превозното средство, преминавайки по множество улици в града. Янко Й. не е спял при подаден сигнал с палка от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили.

Обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, след което е задържан от полицейските служители.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ