Жестоко убийство на красива стюардеса потресе немския град Хановер. През 2020 година 23-годишната Софи трябвало да продължи да работи като стюардеса в компанията Austrian Airlines. 

Младата жена така и не успяла да започне работата на мечтите си, след като била убита от бивш колега, на когото не отвърнала с взаимност.

34-годишният Патрик и Софи живеели в Десау. Семейството на момичето го познавало, двамата се запознали, когато тя заработвала в голяма верига магазини. 

Той се влюбил в нея, но Софи гледала на него единствено като на приятел, най-вече заради разликата във възрастта. Но Патрик не искал да се примирява с това. 

През 2018 година Софи заминала за половин година в Барселона и тогава той решил да й устрои изненада, идвайки при нея. Тогава Софи отново му казала, че не иска да има отношения с него, но това така и не разубедило Патрик, който започнал тайно да я преследва. Събота, 11 януари се появил неочаквано в дома на Софи в Хановер. Влязъл вътре през балкона, нападнал младата жена, прерязал й гърлото и избягал. На следващия ден се предал в полицията. В момента Патрик се намира в следствения изолатор. 

Превод БЛИЦ