Проходът Папаз чаир е затворен, силен снеговалеж и вятър има в района на Кърджали, снежната покривка в Смолянско е над 70 сантиметра, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура".
Затворен за движение до окончателното му почистване е прохода Папаз чаир. Късно през нощта там е закъсал тир без вериги и движението спряно.
Спрял е снеговалежът на територията на ОПУ Благоевград и Кюстендил.
От Симитли до Разлог през Предела преминаването задължително е с вериги.
Главен път Е-79 е почистен до черно, почистени и обработени са направленията Кюстендил – Дупница, Кюстендил – София.
Критично остава състоянието на пътя Кюстендил – Гюешево. Там снежната покривка е над 1 м и пътят се почиства от роторни снегорини.
Тировете се спират от движение в района на Кюстендил и на ГКПП Гюешево.
Мокър сняг вали и силен вятър има в област Кърджали. По високите места снежната покривка вече надхвърля 50 см. Заснежени са участъците Кърджали – Маказа, Кърджали – Ардино – Смолян, Кърджали – Асеновград. Цялата налична техника почиства и обработва настилките.
Мокър сняг е натрупал покривка над 30 см и в участъка Минерални бани – Кърджали на територията на ОПУ – Хасково. На територията на областта вали от 4 часа сутринта, снежната покривка в района на Димитровград е 10 см, а в районите на Ивайловград и Крумовград е над 40 см.
Продължава снеговалежът на територията на ОПУ – Смолян, където снежната покривка надхвърля 70 см. 68 машини работят по пътната мрежа.
Без ремаркета и полуремаркета е движението на тежкотоварните коли и задължително с вериги трябва да бъдат всички автомобилите, които преминават през Рожен, Пампорово и Превала.
Дъжд примесен със сняг вали в област Стара Загора, пътните настилки се почистват и опесъчават. Снежната покривка на прохода Шипка е 40 см.
Слаб сняг вали на територията на ОПУ – Габрово, покривката е около 20 см.
Трети ден продължава снеговалежът в района на Велинград, високите места над Пещера, Цигов чарк и Юндола, на територията на ОПУ – Пазарджик. Снежната покривка е над 40 см. Автомобилите задължително трябва да бъдат оборудвани с вериги.
В района на АМ „Тракия” вали слаб сняг, пътната настилка е почистена, но мокра.
Слаб сняг вали по направлението Карнобат – Ришкия проход – Шумен, участъците се почистват и опесъчават. /БЛИЦ