Обикновените хотели вече никого не удивяват. В стремежа си да предоставят на клиентите различно преживяване, собственици от хотелиерския бизнес предлагат да прекарате нощ в необичайни апартаменти и стаи. Някои дори оборудват за целта самолети. Получава се доста ефектно, няма спор, пише profit.bg.

1. Vliegtuigsuite в Теге


Уникален хотел, построен във вътрешността на самолет IL- 18 1960. Разположен е в село Теге, Холандия. Предлага само една стая за настаняване с площ 40 кв. метра. Има всичко необходимо, за да си отпочинете – удобно легло, джакузи, инфрачервена сауна и телевизия.

2. Woodlyn Park в Нова Зеландия


Хотелският комплекс Woodlyn Park предлага няколко стаи. Една от тях е оборудвана на борда на военен самолет Bristol Freighter. Предлага две спални, една от които е в кабината на пилота! Има още малка кухня и баня.

3. Ream Hills Caravan Park в ЛанкширВ Ланкшир, Великобритания, може да отседнете в хеликоптер Westland Lynx XZ676. В него има спални места за четирима.

4. Mains Farm Wigwams в Стърлинг


Необикновен минихотел, оборудван в хеликоптер Sea King. Побира до 5 души. Предлага две големи спални, спалня за един човек, а също така малка кухня и баня.

5. Jumbo Stay в СтокхолмНа входа на летище Арланд може да видите авиолайнер, в чиято вътрешност има хостел със 76 стаи. Да, това е Boeing 747-212B от 1976 година. Дори предлага на гостите малък ресторант.

6. Costa Verde в Коста Рика


Той е част от голям хотелски комплекс. Представлява добре оборудван Boeing 727. По-рано самолетът е принадлежал на компанията South Africa Air. Ако отседнете тук, ще получите в замяна на парите си две удобни спални с климатик, отделни бани и пристроена тераса, от която виждате океана.

7. Hotel In the Sky


Неотдавна в самолетите на Emirates Airlines се появиха нови луксозни места, по-точно купета, които може да се конкурират с най-добрите петзвездни хотели. Срещу цената на билета получавате пространство от 4 км. метра, в което имате на разположение удобно легло с нулева гравитация, Full HD-дисплеи с достъп до 2500 канала, виртуални илюминатори и др.

8. Hotelicopter


Гигантски хеликоптер със стаи, които могат да конкурират 5-звезден хотел. На борда може да се възползвате от всички привилегии, както и да посетите занимание по йога, СПА зона и др.