Нищо зимно не се очаква през следващата седмица. Това съобщи климатологът Симеон Матев пред „Телеграф“. На места в страната ще има облаци и мъгли, но спокойно може да си оставите чадърите у дома.

Валежи от дъжд ще има само в отделни части, а от сняг не се прогнозират през следващите седем дни.

Топло

В началото на следващата седмица ще има повече облаци и мъгли в низините, както и слаби превалявания от дъжд.

Температурите ще варират между 5 и 10 градуса през деня. От сряда се очаква затопляне на времето, което ще дойде от юг-югозапад.

В припланинските райони температурите ще достигнат 15 градуса, а на някои места живакът ще удари 17 градуса. В низините ще има мъгли.

Очаква се по Дунава и в котловините температурите да бъдат по-ниски. Снеговалежи не се прогнозират. „Към този момент очакванията за нови валежи от дъжд и сняг са за второто десетдневие, което се пада след края на другата седмица“, уточни климатологът.

Морето

Макар че не е туристически сезон, времето по морето ще бъде топло за любителите на нетрадиционните екскурзии през декември.

Следващата седмица край Бургас температурите ще се движат между 7 и 12 градуса. В края на следващата седмица термометрите ще сочат и 15 градуса. Ще бъде облачно и мъгливо.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук