Намираме се в разгара на това време от годината, където всички празнуват с пълна сила, а алкохолът и храната са в изобилие.
Дори да се намирате в страна, където не се празнува Коледа, със сигурност преяждането и препиването ще ви застигнат по Нова година.


Независимо колко е напреднала науката, обаче, все още няма вълшебно хапче, което веднага да ви отърве от махмурлука.

Какво, обаче, може да се направи, за да почувствате поне малко облекчение? В повечето случаи отговорът е във въглехидратите. Махмурлукът в общи линии представлява сериозно обезовдняване и падане на кръвната захар. Това кара потърпевшият да изпитва симптоми като гадене, световъртеж, раздразнителност и болка.

Въпреки че все още няма универсален лек, хората по света постоянно се опитват да измислят средства за справяне с проблема. Разбира се, най-добрият начин да го избегнете, е да не прекалявате с алкохола.

Но ако това се случи, ще откриете, че съществуват какви ли не идеи да борба с махмурлука. Ако ако пътувате, ще откриете, че в различните страни те са още повече и по-чудновати.

От вурст с къри до сок кисели краставички и тост с авокадо – вижте как хората по света използват различни храни и напитки, за да се преборят с махмурлука, на pochivka.blitz.bg!