Когато мислите за релаксираща ваканция, кое е първото нещо, което ви идва на ум?

За много хора идеалното пътуване е свързано със слънце и лято: плажове с бял пясък, цветни шезлонги под палмите и сламени чадъри. Особено в по-студените месеци, излежаване под слънцето и плуване в сините топли води на океана звучи по-добре от всякога.

Шокиращи истини за живота на корейците

В някои части на света времето е топло през цялата година, без значение от сезона. Така че дори и в най-студения ден на зимата можете да хванете самолет и да пристигнете в някой слънчев рай.

Ето 10 дестинации, между които да избирате:

Антигуа, Кариби

Антигуа е остров в източната част на Карибите, известен с големите си пясъчни плажове. Той е обсипан със защитени коралови рифове, които привличат водолази и гмуркачи от цял ​​свят.

Антигуа предлага вкусна карибска кухня, художествени галерии, музеи, десетки водни дейности и целогодишни температури между 20-25 градуса.

Бали, Индонезия

Бали е остров, известен с впечатляващите си вулкани, топла вода и разкошни плажове. Тук можете да дойдете през всеки сезон, благодарение на постоянно високите температури. Популярна дестинация както за партита, така и за семейства, Бали притежава колоритна култура и активности за всеки.

Борнео

Най-големият остров в Азия, Борнео е известен с големите си тропически гори и ярко сините плажове. Водата е топла и чиста, а горите са гъсти и прохладни.

Борнео е едно от малкото места в света, където туристите могат да видят орангутаните в естественото им местообитание. Островът също така предлага страхотни условия за туризъм и гмуркане.

Кейптаун, Южна Африка

Пристанищният град Кейптаун в Южна Африка привлича с много активности и е богат на културна история. Най-студеният месец в годината за Кейптаун е юни, когато температурите могат да паднат до 15 градуса, но и тогава можете да прекарате деня на открито и да се насладите на слънцето.

Кабо Верде

Разположен край бреговете на Сенегал, Кабо Верде е скрит скъпоценен камък от красиви плажове, които чакат да бъдат открити. Въпреки малките размери на островите, те имат изненадващо много интересни места - планински хребети, вулкани и плажове, причудливи крайбрежни села.

Кабо Верде е известен със своя местен музикален жанр, наречен morna, който може да се чуе в много местни барове и ресторанти.

Коста Дел Сол, Испания

Коста Дел Сол, което в превод означава Брегът на слънцето, е задължително за посещение място за тези, които търсят по-топло време. Крайбрежното бягство е известно с пясъчните си безлюдни плажове и има интересна местна култура.

Кюрасао, Кариби

Кюрасао е холандски карибски остров, който често се пренебрегва като плажна дестинация поради близостта си до Аруба. Но тази вълнуваща дестинация трябва да се види.

Раят на Карибите има едни от най-колоритните улици в света, богата кухня и плажове с бистри сини води. Островът е идеален за търсещи приключения - скачане от скала, колоездене, гмуркане и сафари.

Хавана, Куба

Можете да се насладите на страхотна кубинска храна, спокойни плажове и причудливи исторически квартали, както и топло време през цялата година в столицата на Куба - Хавана. Тя е известна с това, че е красива и жизнена, с испанска колониална архитектура и ярко оцветени сгради по калдъръмени улици.

Мауи, Хавай

Мауи е гореща дестинация за целогодишно пътуване във всеки смисъл на думата - пълна с туристи и има средни температури около 30 градуса. Можете да избягате от тълпите, като посетите места, които местните хора познават – езерцето Уайока или Ред Санд Бийч - един от най-страхотните плажове в света.  

Мореа, Френска Полинезия

Мореа е остров в Южния Тихи океан, покрит с каменисти вулкани и плажове. Тук ще намерите спокойни водопади и спиращи дъха скали сред назъбените високи планини, всички оградени с мек пръстен от бял пясък. Гмуркайте се или се разходете, усетете културата на острова или oпитайте великолепната кухня.