Вече го направихте официално - женени/омъжени сте и сега е време да се отпуснете. След като сватбата мина с цялото напрежение покрай планиране, покани, организация, идва моментът, в който да се посветите на себе си и да се радвате на вълшебни мигове, пише profit.bg.
Но къде да отидете? Независимо дали сте от типа двойка, която иска да изследва, искате да опитате неземна храна и да се наслаждавате на уникална архитектура или просто да се препичате на някой красив плаж, тук ви предлагаме някои дестинации, които ще бъдат перфектното бягство през 2017 г. 
 

Когато планирате пътуването обаче, не забравяйте да съобразите някои подробности, като бюджет, тип почивка, време, по което ще пътувате, метеорологични условия. 
Защото това ще бъде изживяване, което се случва веднъж в живота. 
 
Мароко 
 

Мароко е място, което се усеща чрез сетивата – цветове, миризми, звуци. Тук може да усетите романтиката на Ориента, да се потопите в цветните пазари, да се удивите на змиеукротители или дресьори на маймуни, може да карате сърф в някой крайбрежен град или да се загубите в пъстрата върволица от търговци. Пийте от неповторимия чай, опитайте местната храна и се потопете в една коренно различна култура. 
 
Кога да отидете: Ако имате намерение да карате сърф или търсите йога на открито, изберете между април до октомври. Тогава е летният сезон, който се слави със сух и горещ климат. Но от ноември до март страната също има също какво да ви предложи - дори с лек хлад във въздуха. 
 
Ботсвана и Мавриций
 

Това може да бъде изживяване веднъж в живота. Затова изберете Ботсвана. Животните, храната, виното, мързеливият график с дрямка по средата на деня и коктейлите, които ще ви поднасят, са чудесен начин да си починете и да се отдадете на човека до вас. Не пропускайте да посетите и близкия остров Мавриций, който се слави с топлите си води, бели пясъци и безкрайни културни и активни възможности. 
 
Кога да отидете: Зимата е идеалният сезон, но животните могат да се наблюдават по всяко време на годината. Все пак избягвайте Ботсвана през септември и октомври, защото тогава е убийствено горещо. В Мавриций е топло през цялата година, но най-добре е да не ходите през летните месеци, когато може да имате проблеми с гмуркането. 
 
Уругвай
 

Уругвай е идеален за младоженци, които искат автентично преживяване в Южна Америка. Той може да се похвали със старомодни колониални градове, крайбрежни села и невероятни лозя. Разхождайте се по безкрайния плаж, хапнете в ресторант прясна морска храна, насладете се на архитектурата. Тук може да имате както културно изживяване, така и да се отдадете на пълен релакс и лежерна почивка. 
Кога да отидете: Най-доброто време за посещение е по време на уругвайските летните месеци, от ноември до март. 

Хавай
 

Хавай се състои от множество острови, повечето от които са идилични за младоженците. Оаху е идеално място за меден месец заради многото възможности, които предлага.

Тук може да плувате, да се научите да карате сърф, да усетите живота на града, да се отдадете на пазаруване и хубава храна. Ако все пак искате хавайско бягство, Ланай е перфектен. Това е един малък 90 000-акров остров на около 38 мили от остров Мауи. 
Кога да отидете: Всяко време на годината е топло и приятно, но ако отидете извън сезона (между Деня на благодарността и Коледа или между Нова година и пролетната ваканция), ще имате по-тихи, по-малко претъпкани плажове. 
 
Прованс, Франция 
 

 
Когато повечето туристи чуят Прованс, те си мислят за лавандулови полета и странни местни жители. И докато този пасторален блян наистина съществува, по-голямата част на района предлага много повече.

Прованс е синоним на романтика и е предпочитано място за много младоженци, особено за любители на храната, виното, историята, изкуството. Карайте колело, излезте на пикник в лавандуловите полета, разгледайте малките селца и се наслаждавайте на красотите на мястото. 
Кога да отидете: Пролетта и есента са сравнително топли и са идеални, за да се насладите на района без тълпи с хора наоколо. 
 
Бермуда 
 

 
Бермуда е малък остров - само 21 мили - но предлага възможност за една спокойна и тиха ваканция, да прекарате времето си на плажа или да опитате по-оживено приключение със скокове в пещери и проучване.

Бермуда има какво да предложи: прекрасни гледки, някои от най-красивите пясъчни плажове, кристално чисти води, ярки цветове. Посетете емблематичните розови пясъчни плажове, проучете Сейнт Джордж и не пропускайте да опитате местната храна. 
Кога да отидете: Високият сезон е май – октомври, но когато и да идете, ще се насладите на топъл климат. 
 
Удайпур, Индия 
 

 
Малко са страните в света, които стимулират петте сетива по такъв оживен начин. Индия е смесица от звуци, богатството на традиции, на ярки цветове, сложността на езици и религии с добавка към опияняващ микс от култура, хаос и красота.

Удайпур изобилства със зашеметяващи пейзажи, величествени дворци, оживените пазари. Ако изберете този град за своя меден месец, ще имате духовно изживяване и неповторими емоции. 
Кога да отидете: Най-доброто време на годината да посетите Удайпур е от октомври до април, когато е най-хладно и сухо сезон.
 
Мексико сити и Ривиера Мая
 

 
Ако вие и вашият партньор сте приключенски тип, Мексико Сити е перфектната дестинация за медения месец. Насладете се на забележителностите, на уникалната архитектура, опитайте такос и открийте тази толкова интересна култура.

И след разходката е време за почивка. А мястото – Ривиера Мая. Обиколете руините на маите и скритите лагуни и плажове, насладете се на вечерите, отпивайки маргарита в някое от най-добрите заведения за хранене. 
 
Кога да отидете: Ривиера Мая е най-добре да посетите между ноември и февруари, а Мексико Сити е идеален през пролетта (март до май). 
 
Гърция 
 

Няма по-красив залез, на който да се насладите с вашия партньора си, отколкото този в Гърция. Земята на богинята Афродита и бога на любовта Ерос има хиляди острови, които чакат да бъдат проучени от младоженци. Повечето полети пристигат в Атина и двойките могат да обиколят древните паметници, средновековни църкви и висок клас бутици за два дни, преди да отплават към някоя екзотична дестинация.

А изборът е голям – Санторини, Миконос, Делос, Корфу или Родос. Който и да изберете, бъдете готови за бели плажове, лазурно сини води, калдъръмени улички с бели къщи и безкрайно вкусна храна. И да, залезите. Те просто трябва да се видят.  
Кога да отидете: Много хора смятат, че Гърция е лятна дестинация, но най-добре да посетите островите през май и юни или от средата на септември до началото на октомври.